On odlučuje da li će Novak igrati na AO: Australijski ministar imigracija vodi poreklo iz Grčke, iza sebe ima 2 skandala

|

Novak Đoković je slobodan, bar što se tiče današnjeg dana. Sud je odlučio da je srpski teniser imao validnu dokumentaciju za ulazak i boravak u Australiji, ali tu odluku može da poništi samo jedan čovek. To je Aleks Hok, ministar za imigaciono pravo koji će svoj “konačan sud” dati u utorak.

Hok je rođen 1977. godine u gradu Volongongu, u državi Novi Južni Vels. Ostao je bez majke kada je imao samo 10 godina. Njega i sestru odgajao je otac. On ima i grčkog porekla, pošto su roditelji njegove majke emigrirali iz Grčke 1953. godine.

Hok se pridružio Liberalnoj partiji 1995. godine, a najkontroverznije dešavanje u vezi s njim bilo je iz 2018. godine kada je rekao da snažno podržava nova pravila koja omogućavaju verskim školama da izbacuju učenike koji su različitog polnog opredeljenja.

Od 2007. godine Hok je član parlamenta regiona Mičel u Novom Južnom Velsu, a danas je čovek koji ima glavnu reč kada je u pitanju ostanak ili deportovanje Novaka Đokovića. I pored odluke koju je doneo sud, ministar za imigracije ima potpunu slobodu da odluči hoće li neki strani državljanin biti izbačen iz Australije.

Izvor: telegraf.rs