“Naša kuća je uvek bila prepuna smeha, a sada je pola porodice nestalo”: Čovek u trenu ostao bez žene, sinova i unuke

|

Sremsku Mitrovicu u crno je zavila tragedija dok se prijatelji, rođaci i komšije opraštaju od Vidosave J. (49) i njene dva sina, Dejana (23) i Aleksandra (19), kao i njene šestogodišnje unuke, koji su tragično izgubili živote u saobraćajnoj nesreći u nedelju u Prnjavoru. Kuća porodice u Sremskoj Mitrovici ispunjena je prijateljima i rođacima koji su došli da se oproste od stradalih ljudi.

Užasna nesreća dogodila se 27. avgusta oko 20:30 na magistralnom putu Prnjavor-Derventa, u naselju Štrbci. Udes se desio kada je „pasat“, koji je vozio mladić Boban Đ. (26) iz Prnjavora, udario otpozadi u „pežo“ u kojem je bila četvoročlana porodica iz Sremske Mitrovice.

– Naša kuća je nekada bila prepuna smeha, a sada je polovina porodice nestala – kroz suze je rekao muž i otac poginulih.

– Svi smo bili ovde, nikada nije bilo tesno. Živeli smo skromno, ali srećno, sve što smo imali smo delili. Ali sada nemamo ništa, bez njih. Kako da se pomirimo s tim? Prazne sobe, njih nema. Jedan advokat iz Bosne nas je kontaktirao i ponudio da plati troškove. Ali kako? Kako da plate? Ništa ne može da vrati naš život – rekao je on.

– Nije lako zbog svih, ali naročito je teško zbog devojčice. Bila je naša mala princeza – kazala je prva komšinica.

Majka male devojčice je slomljena.

– Nismo znali šta se desilo i ko je poginuo. Bila je policija, ali nismo dobili sve informacija. Kontaktirali smo ljude iz Bosne, međutim nismo uspeli da saznamo ništa – kaže majka devojčice.

– Moja braća i majka su krenuli za Banjaluku da srede kuću, krenuli su u “pežou” iz 2002. godine, automobilu koji nije mogao brzo da ide. Dejan je vozio, nikada ne bih dozvolila da on vozi ako nije pažljiv. Moja devojčica je bila vezana za baku, a sada će zauvek biti zajedno. Spremala sam moju devojčicu za školu, mnogo se veselila, govorila je da će ustajati u šest ujutru da ne zakasni – priča kroz plač majka nastradale šestogodišnje devojčice.

Dejan je ostao mrtav na mestu, dok su Vidosava, Aleksandar i devojčica preminuli na putu do bolnice.

– Želimo da taj vozač bude kažnjen kako zaslužuje, ne samo par godina, već do kraja svog života. Našeg deteta više nema, a oni sada zovu i pričaju o novcu, to je zaista strašno – kaže majka potreseno.

Nesrećna porodica koja je izgubila svoje živote u Bosni, prema rečima porodice, trebala bi da bude preneta u Sremsku Mitrovicu do kraja nedelje. Sve je već organizovano, rođaci su stigli. Jedan od njih, koji živi u Beču, trenutno je u Banjaluci i čekaju da se vrati sa vestima.

– Aleksandar je imao samo 19 godina, divan momak. Svaki dinar je davao deci. Voleo je decu. Nije sebi kupio, već je davao da deca kupe kokice ili nešto drugo – kaže rođaka:

– Bavio se sportom, bio je mladić za svaku hvalu. Sada je njegov život ugašen. Dejan se tek oženio i dobio dete. Beba od četiri meseca nikada neće upoznati svog oca, njegova žena je neutešna. Vidosavu mnogo građana Sremske Mitrovice poznaje, kao dobru i vrednu ženu, iz velike i složne porodice.

Istraga je u toku i tužilaštvo intenzivno radi na rekonstrukciji događaja kako bi se razjasnila sva okolnosti ovog tragičnog događaja koji je ostavio dubok pečat tuge u Sremskoj Mitrovici.

Izvor: kurir.rs