Narednih desetak dana u Srbiji veliki preokret vremena: Od 32 stepena uz provalu oblaka spuštamo se na jesenjih 18 stepeni

|

Prema prognozi “Norwegian weathera”, koju mnogi smatraju najpreciznijom, sledi nam prava temperaturna klackalica. Sa 32 stepena, koliko se predviđa za sredinu nedelje, u samo pet dana pašćemo na niskih 18 u ponedeljak, uz kišu, oblake i atmosferu koja će podsećati na duboku jesen.

Nagle promene ćemo svi osetiti, a odraziće nam se i na mentalno zdravlje velikog broja ljudi, budući da ćemo iz letnjeg raspoloženja ponovo morati da uskočimo u jesenje odevne komade.

Temperaturne amplitude se kreću tako da do srede temperature rastu do 32 stepena, a onda postepeno kreću da se snižavaju do minimuma koji će nas sačekati u ponedeljak 30. maja, kada će biti svega 18 stepeni uz kišu i osetno hladnije vreme.

Minimalne dnevne temperature, prema norveškoj prognozi, od subote 28. maja, kada se očekuje prva “provala oblaka”, neće prelaziti 12 stepeni, dok će maksimalne, posle utorka, nastaviti polako da rastu do 23 stepena, uz povremene padavine.

Izvor: espreso.co.rs