Oglasila se i Belkisa, treća Muamerova žena: Da li sam bila u šerijatskom braku sa muftijom, nikada nisam htela da govorim za medije

|

Belkisa Crnovršanin izrazila je reakciju na tekst Kurira o tome da je bila treća žena Muamera Zukorliča po šerijatu. Ona nije negirala da je bila u šerijatskom braku sa muftijom već tvrdi da nije istina da je u Mešihatu Islamske zajednice tražila nasledstvo muftije.

“Da li sam bila u šerijatskom braku sa muftijom Muamerom Zurkolićem, o tome nisam nikada htela da govorim za medije. Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa”, napisala je Belkisa na svom Instagram profilu.

Saopštenje Belkise Crnovrčanin prenosimo u celosti:

“Nakon članka objavljenog dana 22.05. 2022. u Kuriru u kojima se spominje moje ime, moja časna i ugledna porodica kao i moja privatnost, saopštavam da navodi u Kuriru da sam tražila imovinu u Mešihatu IZ u Srbiji neistiniti i da su plasirani kao laž, kompromitovanje, uznemiravanje, kao i zloupotreba ličnih fotografija i podataka. Svi navodi imaju za cilj mog ugleda kao časna građanska Srbije, kao odana muslimanka, kao ponosna žena. S odzirom da živimo u sistemskom negiranju islamskih vrednosti, stigmatitizaciji moje vere, muslimani i muslimanke su godinama meta i tema islamofobičnih izjava, naslova i napada. Nažalost i ja sam kao muslimanka uvučena u jednu islamofobičnu atrakciju i propagandu”, stoji u saopštenju.

“Navodi tabloida i “privatnom životu, skupocenom autu, potraživanju imovine i dr” su surovo zloupotreba, meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlić nakon preseljenja uvaženog i časnog akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i meni i mojim članovima porodice. Svima su vam poznate porodične okolnosti Zukorlić iz medija”, piše dalje Belkisa i dodaje:

“Namera svih učesnika (pojedinaca, pojedinki zajedno s medijima) je da se zloupotrebi moj ugled, pravo na dostojanstvo ličnosti i pravo na privatnost kako bi dodatno, tendeciozno ugrozili i nastavili da kompromituju porodične odnose muftije Zukorlića iz ličnih razloga koje imaju za cilj da mene, moj ugled, kao i ugled članova moje porodice iskoriste kao instrument radi ličnih osveta porodici Zukorlić. Priče o muftiji jednom divnom čoveku, velikanu ovog vremena, priče otpevane i ispisane davno…Da sam htela da budem dio javnog medijskog kruga… Bila bih, danas primorana se obraćam na ovaj način javnosti… Da li sam bila u šerijatskom braku sa muftijom Muamerom Zurkolićem, o tome nisam nikada htela da govorim za medije, iako mi nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu”, stoji dalje u saopštenju.

“Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa! Čovekova obaveza i vrlina je da poštuje i vrednuje ciljeve po sebi, pa me i ne iznenađuje namera zlonamernih pojedinaca i pojediniki, ali i novinara na napad neistinama da sam tražila nasledstvo i zato nisam mogla izbeći tabolidizaciju, uvrede, uznemiravanje i nanošenja boli i štete”, navodi Belkisa Crnovršanin.

“Jedan od najvećih uspeha u životu je postići jednu od najvećih islamskih vrednosti, a to je strpljenje bez obzira na okolnosti i pouzdati se u pravednost Boga i na jednu jedinu istinu. Biram istinu i biram strpljenje na svaku iznešenu javnu laž, uvredu, kompromitovanje i nanošenja štete ugledu mene i moje časne, ugledne i imućne porodice.

Ovde se ne radi o slobodi mišljenja, već zloupotrebi istine i ugrožavanju moje privatnosti i ličnosti kao muslimanke i muslimanske porodice. Svako dobro od uzvišenog Boga vam želim. Selam, mir vam”, poručuje Belkisa Crnovršanin.

Izvor: kurir.rs