Mobilne vikendice postaju hit u Srbiji: Koštaju 680 evra po kvadratu – Za dve nedelje dobijate ključ u ruke

|

U poslednjih nekoliko godina sve više ljudi okreće se životu u prirodi, daleko od gradske gužve. Trend popularnosti vikendica ne opada što pokazuje i rast tražnje, a njihove cene, kako procenjuju ekonomski stručnjaci neće opadati, već će rasti, naročito u letnjoj sezoni.

Cene vikendica su se kretale od 1.200 evra do čak 600.000 evra za koliko je prodata najskuplja na Kopaoniku. Najviše ih je prodato na teritoriji opštine Inđija, čak 144, po ceni od 2.500 evra do čak 62.000 evra, dok je u Novom Sadu u prošloj godini prodato 69 vikendica, najskuplja po ceni od 120.000 evra.

S druge strane, za mnogo pristojniju sumu možete imati vikendicu po sistemu ključ u ruke (gde dobijate kompletno završenu kuću u roku od dve nedelje). Ovo zadovoljstvo košta od 680 evra po kvadratu u zavisnosti od nivoa i kvaliteta opreme. Kupovina modularne kuće za razliku od tradicionalno građene vikendice je mnogo isplativije pre svega zbog niže cene kvadrata.

Dodatna prednost je rok završetka radova jer je potrebno svega 15 dana da kuća bude useljiva. Ono što modularne kuće izdvaja od klasičnih montažnih kuća je njihova mobilnost, odnosno mogućnost da je premestite kada god i gde god poželite, bez straha da će biti narušena njena funkcionalnost ili da će bilo šta biti oštećeno.

Ekipa Telegrafa je posetila jedan pogon gde se prave takve kuće. Milomir Ćurčić iz kompanije Arhimod ih je ugostio u fabrici gde prave objekte koji su spremni za useljenje za desetak dana, a daje još nekoliko saveta o čemu bi trebalo da vodite računa.

Prema njegovim rečima, na prvom mestu treba posetiti proizvodni pogon i uveriti se u kapacitet, materijale i proizvedene objekte videti u proizvodnji. Kao drugo, sa firmom sklopiti ugovor, a pre toga uzeti ponudu u kojoj taksativno pišu materijali koji se ugrađuju (tako se sa sigurnošću može ustanoviti sta se kupuje i koji materijali se stavljaju).

Takođe, Ćurčić napominje da obavezno treba zahtevati i uzeti račun za plaćanje i sve transakcije izvršiti preko banke na račun firme da postoji trag o plaćanju po osnovu ugovora(pre toga proveriti da li je firma bila u blokadi i kako posluje).

“To je samo osnov za sigurnost”, savetuje Milomir Ćurčić kako da bezbedno dođete do mobilne kuće.

Izvor: telegraf.rs