Milena iz Prokuplja zatekla neverovatne prizore u svom dvorištu: Proleće u januaru nije baš za radovanje (FOTO)

|

U baštama u Prikuplju pojavile su se osim visibaba i bele rade, poljsko zelje je opet rodilo, a često se mogu videti i pupoljci i na majskim trešnjama.

Mnogi poljoprivrednici negoduju ovo i tvrde da to nije dobro i da će godina biti veoma loša. Priroda u Prokuplju buja ovih dana i to usred zime. Visibabe se vide svugde u okolini i to nije iznenadilo nikog, ali bele rade jesu, kao i pupoljci na trešnjama.

– Nisam mogla da verujem svojim očima, kada sam izašla u dvorište. Na sve strane bile su bele rade! Jako sam se obradovala, čini mi se kao da je krenulo proleće, ali se onda setim da je tek januar – rekla je Milena Kostić iz Prokuplja.

Milena živi u Liparskoj ulici, gde su u okolini sve kuće sa dvorištima, a u svakom su znaci koji podsećaju na proleće.

Poljoprivrednici se ipak ne raduju, kao oni građani koji žive u gradu, jer su mišljenja da će martovski mrazevi da unište vegetaciju skroz, jer se zbunila.

– Ne pamtim da se ikada desilo ovako nešto početkom januara. Bilo je i ranije slučajeva da visibabe krenu da rastu, ali ruže, trešnje i poljsko zelje nikako – rekla je Savka Mitić iz sela kod Prokuplja, Babin Potok.

Ona još kaže da ni suvo meso više ne može da se osuši onako kako treba, jer nema mraza koji će ga uhvatiti.

Izvor: kurir.rs