Cena dočeka Nove godine na Fristajleru koštala od 25 do 2.900 evra, a evo koliko je ljudi bilo na njemu: „Nezaboravna žurka o kojoj će se dugo pričati“

|

„Splav Freestyler Nova godina 2023 prirediće vam nezaboravnu žurku koja će se prepričavati! Splav koji je poznat i van granica Srbije, poziva sve one željne dobrog provoda da prisustvuju najluđoj novogodišnjoj žurci! Očekuje vas pravi spektakl i mnoštvo iznenađenja koja će vas oduševiti“ – glasila je novogodišnja ponuda za doček Nove godine na ovom poznatom beogradskom splavu.

Reklamiran je kao najpopularniji splav u celom Beogradu, u kome će „dobro poznati Relja“ svim gostima priuštiti veče koje će dugo pamtiti.

„Ne propustite najbolji doček Nove godine u Beogradu“, bio je njihov poziv svim potencijalnim gostima.

Mesto na njemu moralo je da se rezerviše, a ulaznice su koštale od 25 do čak 2.900 evra, u zavisnosti koji „paket“ uzimate, dok se piće naplaćivalo po utrošenom konzumiranju.

Bar slot ulaznica koštala je 25 evra. Za Standing table za pet osoba trebalo je da se plati 300 evra, a ona je uključivala regularnu flašu pića. VIP table od 650 evra bio je za osam osoba, a uz njega se dobijao premijum flaša pića šampanjac. VIP lounge – 1.300 evra za 12 osoba (premijum flaša pića, dve flaše šampanjca); Deluxe VIP lounge – 1.900 evra za 15 osoba (dve premijum flaše pića, dva šampanjca). Super VIP lounge – 2.900 evra za 15 osoba (dva premijum pića, dva Dom Perignon šampanjca).

Međutim, ono što se dogodilo tokom dočeka Nove godine na ovom splavu definitivno nije ono što su vlasnici i organizatori obećavali kao provod koji će biti nezaboravan.

Dok je trajalo novogodišnje veselje, splav je potonuo do pola, a gosti su počeli u panici da izlaze. U medijima se pojavio i snimak kako u trenutku potonuća splava gosti u novogodišnjim toaletama, kroz vodu, trče prema obali.

Prema rečima Igora Vasića iz Ministarstva unutrašnjih poslova, splav je evakuisan na vreme, tako da nije bilo povređenih.

Splav “Fristajler” registrovan je za 220 osoba, a na splavu je u novogodišnjoj noći bilo najmanje 400 ljudi, a pretpostavlja se čak i 500, pa čak i 600, prema nezvaničnim saznanjima.

Božidar Jagodić, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe pri Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekao je da je dozvoljeno da “Fristajler” primi maksimalno 220 ljudi.

– Splav je registrovan za 220 osoba najviše, a koliko ih je zaista bilo u novogodišnjoj noći ne znamo i nećemo da iznosimo pretpostavke jer je istraga u toku. On još dodaje da su i ovog i prošlog leta bili u redovnim kontrolama “Fristajlera”.

– Prilikom tih kontrola nismo naši nikakve nedostatke. Ali, kontrole nismo obavljali noću nego samo kontrolisali opremljenost, kao i stanje objekta… Moguće da je uzrok potonuća u ovom slučaju preveliki broj posetilaca, ali to još zvanično ne znamo. Ono što iz iskustva znamo jeste da splav tone zato što je preopterećen ili teret nije ravnomerno raspoređen, a najčešće je uzrok kombinacija oba faktora – rekao je Jagodić.

Izvor: danas.rs