Majka dečaka ubice traži da njen sin nastavi školovanje: U zahtеvu ni rеčju nijе spomеnula masakr u “Ribnikaru”, еvo šta kaže zakon

|

Majka dečaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribikar” zatražila je da se reši pitanje daljeg školovanja njeno dvoje dece!

Ona se sa tim zahtevom zvanično obratila institucijama. U pismu, ona ne spominje nezapamćenu tragediju u “Ribnikaru” nijednom jedinom rečju, već se obraća za pomoć navodeći da je situacija u kojoj je njena porodica “složena”.

Pismo koje je napisala majka dečaka koji je usmrtio devetoro đaka i radnika obezbeđenja, koje je vrlo šturo i bez ijedne emocije, ona navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njene dece “otvoreno”, prenose mediji. Ona konstatuje da mlađa ćerka, koja je kao i brat pohađala istu školu, ne može da nastavi školovanje u Ribnikaru, a da je sin na klinici.

Na rešavanju svih pitanja koja se tiču nezapamćene tragedije za porodice nastradale i ranjene dece, ostale đake škole i Srbiju radi tim Vlade Srbije u kom su angažovana sva nadležna ministarstva i institucije. Praktično od MUP, preko ministarstva prosvete i pravde, do psihijatara i psihologa.

Kako se saznaje, dečak ubica neće biti pušten na slobodu, a njegovo dalje školovanje biće u skladu sa propisima. Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu on će pohađati individualnu nastavu onlajn, po uslovima za decu koja su hospitalizovana. Tokom nedelje će biti poznato da li će biti izvesnih korekcija, kao i kakav će precizno biti model školovanja za dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja.

Ono što je sada izvesno jeste da dečaku ubici, ako nastavu bude pratio preko kompjutera, neće biti omogućen nijedan drugi sadržaj osim zakonom propisane onlajn nastave.

Dečak ubica (14) počinio je masovno ubistvo 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar”. On je hospitalizovan odmah nakon masakra koji je izvršio. Do danas nije pokazao iskreno kajanje. Fotografije vršnjaka i drugara koje je ubio ne želi da gleda jer mu to po njegovom svedočenju izaziva neku nelagodnost.

Isprva je po hospitalizaciji bio miran i hladan, a onda je počeo da zahteva da bude pušten jer je, kako navodi “pregledan, normalan i nema više razloga” da boravi u instituciji zatvorenog tipa.

Izvor: kurir.rs