Kraj vimbldonske bajke: Natalija ispala od dvostruke šampionke – Kiša je poremetila kad je bila najjača

|

Iako se odlično pokazala i protiv dvostruke vimbldonske šampionke Petre Kvitove, srpska teniserka Natalija Stevanović završila je svoju bajku u trećem kolu trećeg Grend slema u sezoni – 0:2 (3:6, 5:7)

Nataliji je na ovom meču nedostajalo malo iskustva protiv danas sjajne Kvitove, koja je faktički “lomila” našu teniserku.

Uspevala je i sjajna Stevanovićeva da oduzme servis Petri, uglavnom se dobro držala u uvodnim fazama setova, ali bi potom Kvitova dodavala gas i rešavala posao. Na kraju je Čehinja uspela da izbegne odlazak u treći set.

U prvom je Natalija prva došla do brejka u trećem gemu posle treće brejk lopte, a tada je Kvitova napravila tri duple servis greške. To je razbesnelo Čehinju, koja je zatim ušla u seriju od četiri uzastopna gema, mogla da dođe i do petog, pošto je imala tri set i brejk lopte na servis Stevanovićeve, ali se naša teniserka tada odbranila.

Međutim, Petra je potom samo zadala konačan udarac gem kasnije kada je stigla do tri set lopte, gde je iskoristila već prvu.

Drugi set doneo je žustriju borbu. Najpre je Kvitova oduzela servis našoj Nataliji, koja je zatim uzvratila ribrejkom, ali nije izdržala da to potvrdi. Petra se opet uzdigla i nakon dramatičnog gema je opet stigla da oduzme servis Nataliji.

Međutim, nije se Stevanovića tek tako predala. Uspela je Natalija da uzvrati i da poravna na 4:4 posle novog brejka. Osvojila je i naredni gem, kada je usledio prekid zbog pljuska, baš u momentu kada je naša teniserka bila u naletu.

Meč je nastavljen oko dva sata kasnije i Čehinja je očigledno bila raspoloženija. Najpre je poravnala na 5:5, zatim i bez muke oduzela servis Nataliji i tu je bio kraj.

Izvor: telegraf.rs