Kilogram kiflica kod Milice košta 1.200 dinara – Ovako ona opravdava paprenu cenu: “Svaki gazda hvali svog konja”

|

U Čačku kod Milice Mihailović, kilogram kiflica košta 1.200 dinara, a u njemu dobijate oko 25 do 30 domaćih kifli. Za taj novac možete kupiti skoro dva kilograma sveže svinjetine i čak do tri kilograma piletine. Da li je skok cena testa realan i opravdan, objašnjava majstorica Milica.

Ona navodi da kada kupite kiflice umesto sirovog mesa vi štedite vreme, koje zapravo i jeste najskuplje.

“Jasno je da to ljudima izgleda nelogično, međutim, meso je sirovina, ma koliko to bila kvalitetna sirovina, ali to nije gotov proizvod koji vi možete da pojedete sa viljuškom i nožem. Vi to morate da pripremite, kiflica je već gotov proizvod, koji je potpuno rešenje za nekoga ko žuri na posao”, kaže pekarka Milica i dodaje:

“Ono što bi bilo uporedivo jeste pripremljeno meso, recimo u nekom restoranu, gde je, takođe, uračunat rad, porezi i doprinosi, kao i troškovi poslovanja. A tada je cena višestruko veća, retko kad naručite kilogram mesa u restoranu”, objašnjava ona.

Ova Čačanka za kiflice kaže da su kraljice domaćih peciva. Podvlači da je rad sa njima vrlo specifičan i da ne može baš svakom da uspe da ih napravi ukusne, vazudušaste i mirisne.

Da dobro radi svoj posao dokazuju i svakodnevne narudžbine zadovoljnih kupaca ne samo iz Čačka, već i iz celog Moravičkog okruga.

“Svaki gazda hvali svog konja, burekdžija će vam uvek reći da dobar burek drži otvorenu pekaru, a loš je zatvara, pica majstor će vam reći da je to pica, a ja vam kažem da su to kiflice, jer je to po mom mišljenju najkavlitetniji nutritivni proizvod koji možete da kupite u pekari”, ističe Milica.

Čačanka na kraju još jednom podvlači da rad, trud i namirnice utkani u domaće kiflice opravdavaju njihovu cenu.

Izvor: telegraf.rs