Jedan lapsus Ljiljanu je koštao 911.000 dinara: Student Nemanja pobedio profesorku – Njen gest na kraju kviza je za aplauz

|

Sinoćna epizoda kviza “Najslabija karika” bila je napeta, a do samog kraja se nije znalo ko će da pobedi.

U samoj završnici su ostali student telekomunikacija Nemanja Marović iz Rume i profesorka i penzionerka iz Novog Sada Ljiljana Radulović Dimitrov, a njih dvoje su se borili da osvoje cifru od 911.000 dinara.

Bilo je napeto do samog kraja. Ljiljana je imala prvu “meč loptu” i priliku da osvoji veliki iznos. Ipak, nije znala odgovor na pitanje koje je glasilo: “Koji domaći film je nastao po motivima dela Milorada Pavića “Vedžvudov pribor za čaj”?”

Tačan odgovor je bio – “Vizantijsko plavo”. Ljiljana to nije znala, tako da se igralo na ispadanje. Nemanja je dao tačan odgovor, a profesorku je omelo sledeće pitanje da nastavi takmičenje.

“Albinizam je stanje u kome telo čoveka proizvodi smanjenu količinu kog pigmenta?”, glasilo je pitanje koje je pročitao Nikola Kojo.

“Pa nema melatonina”, rekla je Ljiljana.

“Melanina”, ispravio je Nikola Kojo, što je značilo da je Nemanja pobednik “Najslabije karike”.

“Dobro, lapsus”, rekla je Ljiljana.

“Bili ste sjajan igrač, stvarno. Od početka do kraja. Ovaj lapsus Vas je koštao 911.000 dinara koji će Nemanja, koji je bio fantastičan igrač, odneti kuči. Ja Vam čestitam i zaista mi je bilo zadovoljstvo večeras”, rekao je voditelj Nikola Kojo.

“Mislim da je koncentracija i umor, i moje godine. Melanin, melatonin, sve je to slično. Ja kao Luka na “Evroviziji” – “Strašno mi se spava.” Neko je morao da me pobedi, na mlađima svet ostaje i ja se iskreno radujem i čestitam Nemanji”, rekla je na kraju kviza Ljiljana Radulović Dimitrov.

Izvor: telegraf.rs