“Izjave preživelih potpuno su suprotne od izjave tog monstruma” – Majka ubijenog Dalibora o Urošu Blažiću: “Lažima nas dodatno ubija”

|

„Sve što je Uroš Blažić izjavio je gomila laži. Ništa se ne podudara sa istinom koju danas svedoče preživela deca. Njemu nije dovoljno što nam je decu pobio, on ovim lažima nas ubija iznova“, započinje za Nova.rs Danijela Todorović, majka ubijenog Dalibora iz Dubone, a posle objavljivanja iskaza Uroša Blažića koji je 4. maja prošle godine ubio devetoro mladih, a ranio više od 13 osoba.

Kako Danijela kaže, kompletna izjava Uroša Blažića je lažna.

„On je u njih pucao, a potom se vraćao i ponovo pucao, jer u suprotnom ne bi nam svu decu pobio, neko bi preživeo. Izjave preživelih koji su svedočili tom streljanju naše dece 4. maja, i koji su smogli snage da sada progovore, apsolutno su u suprotnosti od izjave tog monstruma. Deca ga nisu poznavala, samo površno, njih nije zanimalo ko se sa kim druži, što takođe on želi da predstavi. Previše je neistine izrekao“, navodi Danijela sa velikom gorčinom u srcu.

O navodima da je Uroša Blažića iritirala činjenica što njegov otac nije dobio stan iz koga su morali da se isele, Danijela navodi da je to sramotno.

„Pa koliko je ljudi izbačeno iz kuće i stanova pa ne uzimaju pušku i streljaju narod. Nije mi dobro od njegove izjave. On je ubica i lažov. Takođe, navodi da je na tavanu pronašao pištolj je laž, jer je DNK analiza dokazala otiske prstiju njegovog oca na šaržeru. Njima je puna kuća bila oružja, pa jutro nakon masakra su tri vojna kamiona isterana iz njihove kuće, o čemu svedoči i snimak na internetu. Šta su odneli niko ne zna, ali se na uviđaj ne dolazi kamionima“, kaže nesrećna majka.

Ona naglašava da se ništa što je rekao ni sa čim ne slaže.

„Za onaj helikopter što je nadletao tu noć nad Dubonom, mi sumnjamo koja je njegova uloga bila te noći. Kao i činjenica da je Blažić, kada je krenuo od kuće iz Dubone, u kolima bio sa nekim mladićem. Oni su svratili do prodavnice gde su kupili cigarete i energetska pića, a za šta postoje i snimci. Taj dečko nikada nije ispitan, a mi se kao ožalošćeni roditelji pitamo – čiji je to sin? Kako je mogao da ispari? Postoje svedoci koji su sedeli ispred prodavnice i videli tog druga“, priča ožalošćena majka.

Ona navodi da Blažićeva izjava iznova uništava njihov život.

„Sram ga bilo. Kao da nam nije dovoljno teško već, dani prolaze, a sve je isto. Deseti mesec, a svi ćute, suđenje još nije počelo. Ceo život će tolike porodice biti zavijene u crno, a on ne pokazuje ni zrno pokajanja“, zaključuje Danijela za pomenuti portal.

Izvor: nova.rs