Haos u Beogradu: Vetar oduvao krov zgrade, ljudi stoje na kolima – Poplavljeni podzemni prolazi (FOTO)

|

Beograd je oko 14 časova zahvatilo jako olujno nevreme praćeno pljuskovima, kratkotrajnim gradom i intenzivnim udarima vetra. Potoci vode velikom brzinom su se formirali na centralnim gradskim ulicama. Nevreme sa gradom bilo je praćeno snažnim vetrom i pljuskom, a temperatura se naglo spustila.

Novi snimci nevremena koji se pojavljuju na društvenim mrežama prikazuju u kakvom je trenutno stanju Beograd tokom olujnog nevremena.

Na snimku sa Dorćola može se videti gomila automobila koji se nalaze ispod jednog nadvožnjaka, dok vozači čekaju da oluja stane, kako bi nastavili svojim putem. Pretpostavka je da se vozači plaše grada, te strahuju da im automobili ne pretrpe štetu usled padavina.

Neverovatne scene zabeležene su i na Adi Ciganliji. Takođe, fotografija zabeležena na Autokomandi pokazuje kako je podzemni prolaz skoro pa potpuno potopljen. Na Banjici je olujni vetar oduvao krov sa stambene zgrade.

Koliko je Zemun zaista potopljen, dokazuje jedan od snimaka sa društvenih mreža, gde se vidi reka na ulici, automobili stoje u mestu, a jedva i da se vide od nivoa vode. Jedan muškarac popeo se na krov svog automobila.

Novo upozorenje RHMZ se odnosi za područje Banata – na jake plјuskove, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar

“U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila područje južnog premeštaće se ka srednjem Banatu (okolina Zrenjanina) uslovlјavajući obilne plјuskove sa količinom kiše od 10 do 30 mm, lokalno i više za kratak vremenski period, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar“, stoji na sajtu RHMZ.

Izvor: kurir.rs