Duško Tošić uručio “šut kartu” Ognjenu Vranješu: Putevi im se ukrstili u Turskoj – Priča je kao iz filma

|

Putevi nekadašnjih suparnika fudbalera Duška Tošića i Ognjena Vranješa ukrstili su se u Turskoj, a njihova priča liči na filmsku.

Bivši reprezentativac Srbije već godinama se uspešno bavi menadžerskim poslom. Posebno je uticajan u Turskoj gde može da završi transfere u gotovo bilo koji klub. Poslednji u nizu njegovih poslova bio je dovođenje Nikole Maksimovića, bivšeg reprezentativca Srbije u redove Hataja.

To samo po sebi ne bi bilo interesantno, da taj potez nije značio da Ognjen Vranješ odlazi iz kluba! Pošto je Duško Tošić doveo igrača koji igra na istoj poziciji kao i Vranješ, jasno je da za Vranješa više neće biti mesta u klubu.

U Hataju su bili oduševljeni Tošićevom idejom da im dovede Maksimovića. Odmah su na to pristali, a čak se pominje da će srpski as biti i kapiten kluba u sledećoj sezoni.

Tako je Vranješ ostao bez kluba i ugovora koji je potpisao prošle godine s rokom važenja do 2025. godine. Ognjen će morati da potraži novu sredinu. A, to mu ne ide uopšte lako. Transfer u Partizan koji je bio dogovaran je propao jer ga navijači Partizana ne žele u klubu, podsećajući na njegovu prošlost i izjave dok je bio fudbaler Crvene zvezde.

Tošić i Vranješ bili su dovođeni u vezu zbog raznih privatnih stvari iz prošlosti. Sada se sa privatnog terena prešlo na poslovni, Tošićeva moć u Turskoj donela mu je unosan posao, ali na uštrb Vranješa.

Ostaje da vidimo da li će biti nekih reakcija na ova dešavanja u Hataju, klubu koji želi da se vrati na veliku scenu posle svega što je prošao u prošloj sezoni. Mediji u Turskoj akcentovali su da je uloga Tošića u celom poslu Hataja i Nikole Maksimovića bila presudna. Bivši srpski fudbaler dogovorio je transfer sa Volkanom Demirelom, legendom turskog fudbala, koji predvodi tim u narednoj sezoni.

Izvor: kurir.rs