Đoković “spuštanjem slušalice” izazvao haos: Mrzitelji su jedva čekali da udare na najboljeg

|

Veću pažnju od sinoćnjen uspeha Novaka Đokovića i prolaska finale US Opena izazvala je njegova proslava nakon ubedljive pobede nad Benom Šeltonom.

Naime, Đoković je na kraju meča “spustio slušalicu” svom protivniku, imitirajući tako njegovu uobičajen način proslave.

Iako se radi o vrlo simpatičnom potezu koji je jasno reakcija na ponašanje Šeltona i njegovih navijača, mnogi su ovo iskoristili kao povod da napadnu najboljeg tenisera na planeti.

Tako je poznati novinar Kristofer Kleri, koji inače godinama piše za Njujork Tajms, među prvima napisao:

“Da li je ovo zaista bilo neophodno?”

U kritikama mu se pridružio i brazilski novinar Gašpar Ribeiro Lanka, osnivač poznatog magazina “Reket” koji je često bio protiv Đokovića, pa je njegova reakcija izazvala još veći bes Novakovih obožavalaca:

“Po mom mišljenju, potpuno nepotrebna proslava 36-godišnjeg Novaka Đokovića nakon što je pobedio 20-godišnjeg Bena Šeltona. Igrao je svoj najveći meč karijere pred domaćom publikom i nijednog trenutka nije izrazio nepoštovanje prema njemu”, napisao je Brazilac.

Novak je odavno navikao da bude na meti kritika, pa ga ovo verovatno neće previše uznemiriti. On je u Njujork došao kako bi osvojio titulu, a rival u finalu koje je na programu u nedelju u 22 sata biće mu Rus Danil Medvedev.

Izvor: alo.rs