Đoković krči put ka tituli u Dubaiju: Savladao Hačanova i otišao u četvrtfinale

|

Novak Đoković vratio se u velikom stilu. Najbolji teniser na svetu bukvalno se prošetao do četvrtfinala turnira u Dubaiju, pošto je nakon Lorenca Musetija u prvoj rundi uspeo da savlada i Karena Kačanova iz Rusije u dva seta – 2:0 (6:3, 7:6).

U prvom setu bio mu je dovoljan jedan brejk kako bi slmio otpor inače žilavog Rusa, a u drugom je morao da se bori sa njim kroz tajbrejk, ali je iz te priče izašao kao pobednik.

U prvom setu su oba tenisera bila vrlo sigurna, osim u četvrtom gemu kada su viđene jedine brejk lopte i kada je Novak stekao prelomnu prednost. Došao je Đoković do 0:40, Kačanov je uspeo da se sačuva jednom, ali ne i drugi put. Đoković je potom do kraja prepustio samo jedan poen na svoj servis Karenu.

Što se tiče drugog seta, tamo je ipak bilo malo interesantnije. Novak je već u trećem gemu iskoristio prvu brejk loptu koja mu se ukazala i oduzeo je servis Kačanovu, da bi potom morao da se brani od tri šanse Karena u narednom gemu. Kada je to prebrodio, imao je otvoren put ka pobedi.

U sedmom gemu Kačanov je uspeo da oduzme servis Novaku, što nam je donelo novu dramu. Mogao je Đoković da se vrati u prednost odmah i da servira za pobedu, ali je Karen spasio dve brejk lopte. Na kraju, posao je morao da bude rešen u tajbrejku.

Tamo je Novak uspeo vrlo rano da oduzme servis protivniku i da dođe do mini-brejka. Zatim je odigrao savršen ostatak gema, još dva puta oduzeo servis Rusu i stigao je do velike pobede, koja ga je pogurala među najboljih osam na turniru u Dubaiju.

Novak će se u četvrtfinalu sastati sa češkim teniserom Jiržijem Veselim, koji je uspeo da načini iznenađenje i da savlada osmog nosioca, Roberta Bautistu Aguta u dva seta.

Izvor: telegraf.rs