Dejan 6 kilometara vozio u kontra smeru, vide se tragovi kočenja: Automehaničar otkriva zašto se Punto zapalio

|

Cela Srbija ostala je u šoku zbog jučerašnje saobraćajne nesreće kada se automobil koji je vozio D. J. (51) sudario sa drugim vozilom i zapalio. Do nesreće je došlo jer je D. J. vozio “punto” brzom trakom u suprotnom smeru.

Njemu spasa nije bilo, a N. K. (40), koji je bio na mestu suvozača, je nakon nesreće prevezen na odeljenje reanimacije u Urgentni centar. D. P. (30), koja je bila za upravljačem automobila marke “hjundai” u koji se D. J. zakucao, je u svesnom stanju je prevezena u KBC Zemun.

Kada je objavljen snimak nesreće svi su se pitali jedno – kako je do ovoga došlo? Pa se postavlja logično pitanje da li je D. J. uopšte znao šta radi, i ako jeste zašto je nastavio. Od mesta kod Surčina, gde je D. J. mogao da uđe u suprotnu traku na auto-putu pa do mesta nesreće u visini Jakova, ima tačno šest kilometara.

Skoro celom dužinom tog poteza vide se tragovi kočenja, a verovatno ljudi koji su u čudu i strahu samo pokušavali da spasu živu glavu. Kako navode iskusni vozači, nije moguće da se on slučajno uključio u kontra smer, već da je svesno napravio prekršaj!

Iskusni automehaničar iz Beograda tvrdi da se nakon saobraćajne nesreće zapalila plinska boca koja se nalazila u automobilu, jer je vozilo išlo i na plinski pogon.

“Video sam sudar na društvenim mrežama, 99% sam siguran da se nakon saobraćajne nesreće zapalila plinska boca. Od siline udarca negde je procurio plin. Ona sama po sebi nije opasna, ni ugradnja ni vožnja na plin, ali u ekstremnim slučajevima se desi da se ta boca zapali, kao što smo videli u ovom primeru”, objasnio je automehaničar.

Izvor: mondo.rs