Dečak planirao da drugare ubije u školskom dvorištu, pa odustao: Dok je smišljao pakleni plan delilo užinu sa drugarima, bili na ekskurziji u aprilu

|

Krvavi plan i spisak za odstrel svojih drugara dečak K.K. (13) iz osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ razrađivao je više od mesec dana, a za to vreme sa svojim prijateljima provodio je vreme, igrao se i družio kao da je sve u najboljem redu.

Prema rečima načelnika beogradske policije Veselina Milića, koji je istog dana obelodanio plan pomahnitalog dečaka i njegovu listu za odstrel, on je hteo da ih pobije još mesec dana ranije u dvorištu škole.

“Dečak je u policiji ispričao da je pre izvesnog vremena planirao da nešto slično uradi i na školskom igralištu, ali je tada odustao od te ideje”, otkrio je načelnik Milić.

Izvor Kurira kaže da je dečak od prvobitne ideje odustao jer je smatrao da nije sve dobro promislio i da bi to mogla da bude „propuštena prilika“.

“Bili su na otvorenom, razmišljao je da bi se oni najverovatnije razbežali kad bi on potegao oružje i da ishod ne bi bio onakav kakav je želeo. Zato je napravio precizan spisak sa imenima svojih drugara, a zatim i mapu kao u nekakvoj video-igrici”, priča izvor Kurira i dodaje:

“On je pratio šemu ulaza i izlaza iz škole, kao i rasporeda učionice, i po njoj krenuo da ubija, međutim, nije računao na otpor čuvara i nastavnice, kao i dežurnih učenica, koje su mu se isprečile na putu”.

Kako dalje kaže pomenuti izvor, ali i roditelji i deca koja su se družila s pomahnitalim dečakom, on se tih mesec dana dok je smišljao plan najnormalnije družio s njima, išao na rođendane, slavlja, pa čak i na ekskurziju koja je bila u aprilu.

“Odeljenje 7/2 je prošlog meseca išlo zajedno na ekskurziju i utisci su bili predivni. Svi su se zabavili, družili, igrali, a i ovaj dečak s njima. Postoje i fotografije sa ekskurzije, na kojima je i on”, otkriva izvor.

Ono što posebno izaziva jezu kod ljudi, jeste činjenica je on toliko proračunat i hladnokrvan da je mesec dana gledao tu decu u oči znajući da će ih pre ili kasnije ubiti. Dok je planirao da počini zločin, pričao je sa svim svojim budućim žrtvama i zabavljao se, a ta deca nisu ni slutila šta je u njegovoj glavi:

“S nekom decom se družio više, s nekom manje, ali svi su oni završili na njegovom spisku za odstrel. S nekom od dece koju je ubio delio je i školsku klupu, užinu… Strašno”, priča u neverici izvor Kurira.

Naime, kako objašnjavaju izvori pomenutog lista, dok su deca išla na ekskurziju u aprilu, on je sedeo sam, a u povratku su sedeli svi zajedno i uživali. Samo nekoliko dana posle ekskurzije, a tri posle 1. maja, koji je, takođe, proveo s drugarima iz razreda, dečak je svoj krvavi plan nažalost sproveo u delo.

Cela Srbija zavijena je u crno 3. maja, a tog dana, kako pričaju upućeni, trebalo je i da se slikaju za godišnju zajedničku fotografiju.

“Oni su se svi sredili toga dana, razredni starešina im je najavio fotografisanje. Međutim, umesto te uspomene, oni će imati bolno sećanje na drugare koje su izgubili”, ispričao je izvor Kurira.

Izvor: kurir.rs