Darko iz Čačka pronašao ljubav svog života u Dubaiju: Sara na dan venčanja promenila veru zbog njega

|

Darko Glavonjić iz Čačka i Sara iz Mauricijusa sreli su se i zavoleli u dalekoj zemlji, pa su i odlučili da baš tamo ozvaniče svoju ljubav. Istog dana Sara je promenila i svoju veru, kako bi njen suprug jednoga dana mogao da postane sveštenik i da ispuni najveću želju u životu. Sada su odlučili da istu ceremoniju naprave i u Srbiji.

Kako je Darko rekao, njegova bivša supruga ga je ostavila i tada mu se život promenio iz korena. Zbog tuge koje je osećao, nije mogao da ispunjava svakodnevne zadatke kao veroučitelj, pa je rešio da potpuno promeni sredinu i započne novo poglavlje života, i to u Dubaiju.

– 5 godina sam živeo u Čačku, ali kada me je ostavila bivša žena, ja nisam bio dobro, mnogo sam tugovao, a škola i đaci su to primećivali. Rešio sam da napustim Srbiju i da se sklonim od svih problema. Hteo sam da promenim sredinu i odlučio da odem kod drugara u Dubai. On je radio kao personalni trener, pa smo se dogovorili da zajedno počnemo sa radom. Saru sam upoznao preko interneta, videli smo se nakon 2 nedelje dopisivanja, jer je živela na nekih 30 kilometara od mene. Tako je sve počelo – rekao je Darko.

Nekoliko dana nakon Nove godine, Sara i Darko su rešili da ozvaniče svoju vezu, a istog dana ona je prešla u pravoslavlje. Životna želja mu je da postane sveštenik, pa je njemu ovaj korak veoma važan, a Sara nijednog momenta nije posumnjala u svoju odluku.

– Ona je krštena katolkinja, a s obzirom na to da su nam vere slične, prelazak u pravoslavlje je vrlo jednostavan. Samo se vrši dopuna svetim uljem, koja traje 5 minuta. O tome smo razmišljali i ranije. Bivša žena mi je napravila veliki problem jer je trebalo da se rukopoložim, pa nakon razvoda to nije bilo moguće. Otvorila mi se nova prilika i jednog dana planiram da budem sveštenik. To će biti malo teže jer sam dva puta oženjen, ali nadam se da će me prihvatiti – rekao je ovaj Čačanin.

Oni u aprilu planiraju da posete njegov rodni kraj, “majku Srbiju”, gde će napraviti veliku svadbu, a Sara će tada upoznati celu njegovu porodicu.

– Rešili smo da se venčamo u mojoj rodnoj zemlji, kako bi jednoga dana kada se daj Bože vratimo Sara dobila papire i srpsko državljanstvo, a i da vidimo moju porodicu i familiju. Želimo da provedemo 14 dana u Srbiji, da obiđemo moj rodni Čačak, Beograd i Zlatibor. Posle da se vratimo nazad, punog srca u Emirate. Sara je oduševljena i uzbuđena, biće ovo nezaboravan i lep odmor. Za njenu vizu nam je trebalo mnogo papira. Samo jedan papir koji nam omogućava da prijavimo brak u Čačku košta 500 evra, ali ne žalimo – rekao je Darko.

Pošto dolaze sa dva različita kraja sveta, Darko se ne plaši problema u komunikaciji između Sare i njegove familije, ali i ako do toga dođe on kaže da mu ništa nije bitno osim toga što se njih dvoje mnogo vole.

– Ona je jedan veliki anđeo koji mi je mnogo pomogao u životu. Upoznala se već sa mojim ocem i bratom. Uostalom, ne zanima me da li će je drugi prihvatiti. Ona je moja, a ja sam njen, ne živim više od mišljenja drugih ljudi – kaže on.

Njegova izabranica naučila je nekoliko srpskih reči, a s obzirom na to da planira tradicionalno venčanje, nada se da će se brzo upoznati sa našom kulturom.

– Za venčanje smo rezervisali konje i kočiju da se vozimo po Čačku. Sve ćemo da snimimo dronom i kamerama. Biće i trubača – rekao je Darko.

Ovaj Čačanin prvobitno nije hteo da se venča u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali su ih uslovi naveli na drugačiji ishod. Najpre je želeo da vezu ozvaniče u Srbiji, kako bi njihovo dete dobilo naše državljanstvo. Izgleda da će se ova Darkova želja ipak i ostvariti, s obzirom na to da je Sara trudna, a dečak Samson je na putu.

Izvor: kurir.rs