Glumica Zinaida Dedakin dobila je ime na specifičan način: Ponosna je majka dvoje dece, a evo čime se oni bave (FOTO)

|

Osim neobičnog i retkof imena, kao i činjenice da je na svet došla 29. februara, pa rođendan slavi svake prestupne godine, Zinaida Dedakin izuzetna je i po tome što nema završenu glumu, ali bez nje ne možemo da zamislimo nijednu domaću seriju, i to je nije sprečilo da u svom poslu bude jedna od najboljih.

Iako je rođena Beograđanka, prve pozorišne korake napravila je u Zenici, pa se tamo i preselila zbog posla. Radila je tamo tri sezone, „ispekla zanat“ i upoznala mnoge ljude iz branše.

Neposredno pre nego što se preselila, upoznala je u Beogradu jednog Nenada, u kojeg se zaljubila, pa su nastavili vezu na daljinu. Početkom devedesetih godina su se i venčali i dobili ćerku Sonju, a tri godine posle i sina Viktora. Obe trudnoće su joj bile izuzetno teške i komplikovane, postavljalo se pitanje da li će preživeti i majka i bebe, ali, na svu sreću sve je prošlo bez ikakvih posledica.

Glumica se tih godina posvetila podizanju dece, pa je svesno odbijala pozive za posao. Kada su joj ćerka i sin porasli, vratila se na pozorišne daske, a počela je i da gradi karijeru televizijske glumice. Uživali smo u njenoj mestralnoj glumi dok je tumačila uloge u kultnim serijama „Porodično blago“, „Bela lađa“, „Vojna akademija“, „Urgentni centar“, a imala je i značajne pozorišne uloge.

Kako je jednom prilikom rekla, njena ćerka Sonja je veoma talentovana za glumu, međutim nije želela da ide tim putem, već se posvetila zaštiti životne sredine, dok je sin Viktor završio hotelijersku školu.

Naša glumica Zinaida, kada nije pred kamerama, obična je supruga i majka koja ide na pijacu, kuva hranu za svoje ukućane, a za svoj godišnji odmor najčešće ide u Rovinj.

Zinaida je odrasla u naselju Marinkova Bara sa svojom porodicom. Ima sestru koja je od nje starija tri godine. Kada se ona rodila, njen otac je očekivao da dobije sina. Saznavši da je devojčice, napio se u kafani i otišao pijan u bioskop da gleda film.

U tom filmu glumila je ruska glumica Zinaida K. Tada je njen otac doneo odluku da se njegova kćerka zove Zinaida. Otac joj je od rođena, na neki način, odredio životni put jer će mnogo godina kasnije i njegova kćerka krenuti stopama ruske glumice.

Izvor: hellomagazin.rs