Čovek koji je proterao Đokovića iz Australije ostao bez vlasti: Skot Morison poražen na izborima

|

Australijski premijer Skot Morison doživeo je poraz na parlamentarnim izborima, a pobedila je Laburistička partija. Očekuje se da će laburisti vladati uz moguću podršku Zelenih i “nezavisnih”. Morisonova Liberalno-nacionalna koalicija doživela je najteži poraz u Zapadnoj Australiji i urbanim sedištima.

“Razgovarao sam sa liderom opozicije i budućim premijerom, Entonijem Albanezeom, i čestitao mu izbornu pobedu”, izjavio je Morison u obraćanju na televiziji, prenosi Rojters.

Ova vest naročito je obradovala navijače Novaka Đokovića, jer je Skot Morison početkom godine proterao najboljeg tenisera sveta iz Australije.
Novak je dobio “medicinsko izuzeće” i krenuo u Melburn kako bi po deseti put osvojio trofej “Norman Bruks”, a onda je krenula svojevrsna drama od jedanaest dana.

Skot Morison zabranio je ulazak Novaku u zemlju. Morison je svoju odluku opravdao potrebom da se svi građani i svi koji dolaze u zemlju tretiraju jednako, iako je nekoliko tenisera sa istom vizom već ušlo u zemlju i omogućeno im je da se takmiče na Australijan openu.

Izvor: alo.rs