Bračni par iz Novog Sada pravi kućice kao iz bajki: Kvadrat je 850 evra – Gotove za 3 meseca, a za njih vam ne treba temelj

|

Radoslav i Đurđinka Kremenović iz Novog Sada stvaraju magiju praveći kućice koje izgledaju poput onih iz bajki. Nemojte da vas izgled prevari, jer one mogu da služe kao vikendice i prostor za svakodnevno življenje, pa čak i na vodi.

Kućice imaju od šest do 50 kvadrata i mogu biti bilo kakvog oblika. Sve što čovek zamisli, Novosađani ostvaruju. Pravili su kućice u obliku pečurki, kućice koje podsećaju na onu iz bajke o Ivici i Marici, a poslednja, na koju je Radoslav i najponosniji, jeste u obliku gusarskog broda.

Pored neobičnih oblika, ove kućice su specifične i po tome što su mobilne.

“Iako su kućice mobilne, one ispunjavaju sve uslove za stanovanje. Mogu da se koriste kao vikendice i kao kuće za stanovanje. Mi težimo tome da sve kućice budu na vodi, a stajale bi, naravno, na pontonima. I to je potpuno ostvarljivo jer je zid naših kućica čak 62 puta lakši od betonskog i nema velikog opterećenja”, ispričao je za Mondo Radoslav Kremenović.

“Način na koji mi gradimo kućice je energetski efikasan i ima statičku stabilnost. Zid je lagan ali je konstrukcija čvrsta. Prilikom zemljotresa one su jako stabilne i ne bi došlo do žrtava. Sve je papirološki potkrepljeno. Mi sve iz virtuelnog sveta možemo da prebacimo u stvarnost. Kućica može da izgleda kako god neka osoba zamisli”, objasnio je za “Mondo” kreativni Novosađanin.

Radoslav Kremenović je objasnio da se kućice zimi vrlo lako zagreju, a leti hlade.

“U kućicama je razvučena i struja i voda. Koristimo buširanu elektroinstalaciju i koristimo protivpožarne kablove. Ovo je budućnost gradnje”, objasnio je sagovornik “Monda”.

Napomenuo je da kućice mogu da se naprave za 30 do 90 dana i da njihova cena ide od 850 do 1.250 evra po kvadratu. Dodao je da za njih nije potreban temelj objašnjavajući da mogu da se prevoze i da ljudi u njima mogu da provode odmore na više mesta.

Osim ovakvih kućica Radoslav i Đurđinka prave i modularne kuće do 180 kvadrata. “Modularne kuće se rade iz delova zbog prevoza i sklapaju se na licu mesta. Modularna kuća se radi iz modula i može da ima bilo kakav oblik”, istakao je Radoslav.

Novosađanin objašnjava da kuća može imati kvadratni oblik i da se u sredini postavi bazen. Takođe može da se napravi krov koji bi se pomerao, pa bi bazen mogao da bude i zatvoren i otvoren. Radoslav i Đurđinka su do sada prodali oko 80 kuća, a svaka od njih bila je unikatna, bajkovita i specifična.

Izvor: mondo.rs