Bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije: “Ne bi smelo da za Đokovića važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale”

|

Keren Endruz, bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije protivi se ukidanju zabrane izdavanja vize srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Novak je u januaru deportovan iz Australije. Vlada Australije mu je tada izrekla trogodišnju zabranu izdavanja vize uz napomenu da ona može biti poništena u određenim okolnostima.

Vlada u Australiji se promenila u međuvremenu, a u julu je i ukinuto strogo pravilo prema kojem putnici prilikom ulaska u zemlju moraju da prilože dokaz o vakcnaciji, pa se u poslednje vreme dosta spekuliše o tome da bi Novak mogao da zaigra sledeće godine u Melburnu.

“Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako Imigraciono sada odluči da napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje – šta će da urade za ostale koji su u sličnoj situaciji”, rekla je Endruz za radio “Ej-Bi-Si”.

Ona smatra da se ne sme praviti izuzetak samo zato što je neko slavan i bogat.

“Zašto bi se Đokoviću dozvolilo da se vrati u zemlju? Samo zato što je visoko rangirani teniser sa milionima dolara? Ne bi smelo da za njega važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale”, poručila je ona.

Izvor: kurir.rs