Beba Balašević ponovo podigla prašinu: Novi Sad nije Đole – Nije dobronameran, nije drug

|

Beba Balašević ne prestaje da podiže prašinu u javnosti. Ovog puta ima novi razlog. Sve je počelo kada je neko osk4navio mural posvećen Đorđu Balaševiću u novosadskom Limanu, ali je priča otišla u potpuno drugom pravcu i naljutila neke građane.

“Na muralu u Fruškogorskoj ulici u naselju Liman crvenom bojom napisana je uvredljiva poruka, a na grafitu, na Balaševićevoj glavi, išarane su oči i na čelu je ispisano ušato slovo “U”. Građani mesne zajednice Liman održali su danas zbor na otvorenom na kome su poručili da nikakvu mržnju neće tolerisati u svom kraju, a posebno ne prema autoru koji je ponos ovog grada. Veliki broj građana Limana poručio je da crtanje simbola mržnje na Balaševićevom licu nije primereno nijednoj zajednici koja poštuje prava svih građana Novog Sada”, napisala je Beba na Fejsbuku, a onda, na kraju objave, dodala „objašnjenje“:

“Šalim se, naravno, nisu se zbog toga okupljali, nego zato što su protiv muzeja koji bi bio posvećen ovom išaranom liku sa murala”.

Ipak, njeno mišljenje ne dele svi. Neko od prijatelja iz jedne susedne zemlje joj je poručio:

“Mi koji živimo daleko, koji nikada nismo bili ili smo samo prošli kroz Novi Sad volimo tu sredinu samo radi Balaševića, radi neke nevidljive emocije koju nam je Đole neosjetno ubacio u naša srca i koja je rasla posle svakog novog koncerta. Ja svaki put kada sretnem auto sa novosadskim tablicama, uvijek se s rukom na srcu i osmijehom javim riječima ‒ Novi Sad, Balašević. Ljudima bude drago, a meni još draže”, piše jedan od Bebinih prijatelja.

Ali, Beba je bila neumoljiva:

“Lepo je sve to. Nažalost, Novi Sad nije Đole. Nije velikodušan, dobronameran, nije drug. Pouzdano. Nažalost…”, napisala je mlađa ćerka Đorđa Balaševića.

Izvor: hellomagazin.rs