Ana Ivanović podelila recept za novogodišnje keksiće: Obožava ih cela porodica

|

Nekadašnja teniserka Ana Ivanović podelila je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama recept po kojem pravi nogogodišnje keksiće. Ona ih pravi i za pravoslavni i za katolički Božić, jer se u njihovoj kući slave svi praznici, a njeni sinovi Luka i Leon ih obožavaju.

Potrebno je: 300 gr banana, 160 ml bademovog mleka, 100 gr tahinija, 2 kašičice cidera od jabuka, 110 gr meda ( u zavisnosti od toga koliko su banane slatke), 1 kašičica ekstrakta vanile, 60 gr bademovog brašna, 240 gr ovsenih pahuljica, 2 kašičice brašna, pola kašičice soli i šećer u prahu za posipanje gotovih keksića.

Priprema: Zagrejte rernu na 180⁰C. U mikser stavite banane, tahini, bademovo mleko, cider, ekstrakt vanile, med i mutite da dobijete homogenu smesu. Dodajte preostale sastojke osim ovsa i ručno umutite. Ovsene pahuljice miksirajte posebno, da se pretvore u brašno, a potom i njih dodajte u smesu i dobro izmešajte. Sipajte testo u kalupe i obliku jelkica na pleh koji ste premazali puterom. Pecite oko 25 minuta. Kad izvadite iz rerne, ostavite da se malo prohlade. Na kraju kolačiće pospite šećerom u prahu i uživajte u praznicima uz divan ukus novogodišnjih kolačića.

Izvor: story.rs