Zoran Marjanović stigao u sud: Ponavlja se suđenje za Jelenino ubistvo – Toma Fila tvrdi da će biti oslobođen i nakon ovog suđenja

|

Zoran Marjanović kome bi danas pred Višim sudom u Beogradu trebalo da počne ponovljeno suđenje za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović, došao je u sud u pratnji advokata.

Pred sudom bi danas trebalo da bude održano pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, i na kom bi tužilaštvo i odbrana trebalo da predlože dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

“Prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na 40 godina zatvora ukinuo je Apelacioni sud i naložio novo suđenje. Posle pripremnog ročišta, biće zakazan početak suđenja koje će biti javno”, objasnio je sagovornik Kurira.

Inače, Zoran Marjanović bi na pripremnom ročištu samo kratko trebalo da se izjasni o krivici, a tek na početku suđenja i da iznese detaljnu odbranu.

Tim povodom poznati advokat Toma Fila je progovorio o ishodu novog suđenja.

“I pre dve godine sam rekao da će Zoran Marjanović biti oslobođen. Pričam na osnovu dokaza koji su izneti na sudu. Ne može biti dokaz video sam, čuo sam…Kao neko ko je ceo život u krivici tvrdim da će Marjanović biti oslobođen svih optužbi i nakon ovog suđenja”, smatra Fila i dodaje:

“Ne znam da li Zoran ubio ženu ili ne. Govorim samo na osnovu dokaza i onoga što sam ja saznao. Tvrdim da je uviđaj loše urađen, a bez jakih dokaza nema osuđujuće presude”, objašnjava Toma Fila.

Prema njegovim rečima, na odluku Apelacionog suda uticalo je nekoliko činjenica.

“Presuda je napisana na 900 strana, predmet je obiman i poznato je da će se pojaviti niz kontradiktornosti”, istakao je Fila, a da li je bio u pravu i kako će se odvijati novo suđenje ostaje nam da vidimo.

Izvor: kurir.rs