Životno ugrožena devojčica sa povredama kičme i glave prevezena u Niš: Brat i sestra povređeni u nesreći na ringišpilu u Kuršumliji

|

Oko 13.30 časova u Kuršumliji se otkačila metalna konstrukcija ringišpila i prema prvim informacijama, trinaestoro dece je povređeno. Kako saznaje Nova.rs, teške povrede zadobili su brat i sestra iz kuršumlijskog naselja Pantići.

Prema našim informacijama, u najkritičnijem stanju je dete od 13 godine. Devojčica koja je životno ugrožena ima teške povrede glave i kičme i hitno je prevezena u Niš. Troje dece je u kuršumlijskom Domu zdravlja, sedmoro u Prokuplju. Dvoje dece je pušteno na kućno lečenje.

Hitna pomoć Doma zdravlja Prokuplje je takođe na terenu kao ispomoć kuršumlijskom Domu zdravlja u zbrinjavanju povređenih. Na licu mesta nalazi se policija i tužilac Osnovnog tužilaštva u Kuršumliji i u toku je uviđaj.

Ovaj ringišpil već par dana je tu, a danas je vašar u Kuršumliji, a prema prvim informacijama, deca su bila na njemu kada se konstrukcija otkačila. Za sada niko ne daje zvanične podatke o onome što se dogodilo.

Izvor: nova.rs