Vučić primio zlatne basketaše i obećao im ogromne sume za zlato na OI: Svi se pitaju zašto odbojkašice i Vuleta nisu bile na balkonu

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u posetu mušku reprezentaciju Srbije u basketu 3×3. Oni su po peti put osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu. Vučić je rekao da je stvarno ponosan na basketaše.

“Ovi ljudi su naučili da donose medalju sa svakog takmičenja, i one su uglavnom zlatne. I oni su nezadovoljni kada ne osvoje zlato. To je sada olimpijski sport, i mi se nadamo zlatu iz Pariza”, rekao je predsednik.

Vučić je iskoristio priliku da se zahvali i stručnom štabu i svima koji su radili sa našim basketašima.

“Od Majstorovića, Vasina, Baraća, Kojića, svih koji nam donose ove veličanstvene medalje. Ja sam gledao samo polufinale sa Letonijom, nažalost nisam mogao finale sa Litvanijom, ali ću da vratim, čuo sam da je bila teška utakmica”, kaže Vučić.

On je razgovarao sa basketašima pre obraćanja u javnosti i otkrio je da će nagrada za svakog basketaša biti po 200.000 evra ukoliko osvoje zlato na Olimpijadi.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije borila se do samog kraja za zlato na Evropskom prvenstvu, ali je 3. septembra u finalu poražena od Turske u pet setova. Srebrna medalja je ogroman uspeh, pa se širom Srbije postavlja pitanje, zbog čega odbojkašice nisu izašle na balkon zajedno sa košarkašima, basketašima i Đokovićem.

Mnogi smatraju da je i Ivana Vuleta zaslužila da se nađe na istom mestu. Ona je krajem avgusta osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Budimpešti oborivši pritom rekord Srbije na otvorenom.

Odgovor na pitanje ‘zašto odbojkašice i Ivana nisu bile na dočeku?’ zapravo je jednostavan.

Naime, odbojkašice se već nalaze u Kini gde će od 16. do 24. septembra igrati kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Ivana Vuleta je verovatno već otputovala u SAD, gde se 16. i 17 septembra održava završnica Dijamantske lige u Judžinu.

Izvor: kurir.rs