Predsednik opštine u Srbiji odrekao se 3,5 miliona dinara u korist dece: “Biće vremena za automobil, zna se šta su prioriteti”

|

Humani gestovi uvek u javnosti daleko odjeknu i oduševe ljude. Jedan takav gest oduševio je Prijepolje, a i ceo region. Naime, predsednik ove Opštine Drago Popadić rešio je da ljudskost stavi iznad komfora. On se odrekao novog automobila i sav novac predviđen za tu namenu preusmerio za obnovu vrtića.

“Ne mislim da je ovo nešto posebno, a povećavamo zaposlenost u Prijepolju”, započinje priču predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Drago otkriva kako je došao na ovu ideju.

“Bilo je u planu da se kupi novo vozilo za mene, ja sam tražio rebalans budžeta i taj novac sam odlučio da dam za vrtić, tačnije njegovu obnovu.U pitanju je tri miliona i šesto hiljada dinara, a biće vremena za automobil, zna se šta su prioriteti”, priča Popadić.

Za ovaj humani gest Draga Popadića malo ko je znao, ali svakako da je time olakšao mnogim roditeljima koji su nakon opremanja novih prostorija mogli svoje mališane da pošalju u vrtić.

“Veliki broj roditelja želi da upiše decu u vrtić, a samim tim što proširujemo kapacitete vrtića ovim novcem, takođe i utičemo na porast zaposlenosti kod nas u Proijepolju, jer oni roditelji koji zbog obaveza prema deci nisu mogli da rade, sada će moći. Moram da naglasim da je veliki deo novca za renoviranje dao i sam vrtić, a ovo je naša donacija i sve to u svrhu skraćivanja liste čekanja za upise”, ispričao je humani predsednik opštine Prijepolje.

Izvor: telegraf.rs