Klavir na grobu Andrije Čikića zatrpan cvećem i igračkama: Emotivne scene sa pomena – Majka Eme Kobiljski položila cveće

|

Danas su održani jednogodišnji pomeni deci u OŠ “Vladislav Ribnikar” i čuvaru škole Draganu Vlahoviću, koje je 3. maja prošle godine iz očevog pištolja usmrtio Kosta Kecmanović.

Na grobu Andrije Čikića se okupio veliki broj ljudi, kao i na pomenu sve nedužno nastradale dece, a porodica, prijatelji i poznanici su počeli da se skupljaju nešto pre 13 časova u koliko je godišnji pomen i zakazan.

Spomenik sa klavirom zatrpan je cvećem, a pored groba je sto postavljen sa hranom i pićem. Uplakani roditelji Suzana i Miloš koji su pre godinu dana ostali bez sina jedinca brišu njegov grob i uređuju ga jer je to, kako kažu, sada kuća njihovog anđela.

Majka Suzana u savršenom redu drži sve. Slaže cveće i sveće. Andrijini drugari dolaze sa ružama u rukama, polažu ih na grob, a isto čine i na grobovima pored gde počiva njihova drugarica Angelina Aćimović, i školski čuvar Dragan Vlahović koji ih čuva i na onom svetu.

Nina Kobiljski, majka ubijene Eme Kobiljski, položila je cveće na Andrijin grob, kao što je to uradila na grobovima sve dece i njihovog čuvara. I na Lešću, baš kao i na Novom groblju, sveštenik je održao molitvu za ubijene kobnog trećeg maja.

Izvor: republika.rs