Penzionerima popusti i do 50 odsto: Oko 400 kompanija spušta cene za vlasnike penzionerskih kartica

|

Direktor PIO Fonda Relja Ognjenović svake srede odgovara na pitanja u vezi projekta Penzionerska kartica. Današnja tema tiče se popusta koje penzioneri mogu očekivati korišćenjem penzionerskih kartica.

Korisnike je zanimalo kolike popuste mogu da očekuju prilikom korišćenja penzionerske kartice i na koje usluge i robe će se oni odnositi.

Kako je Ognjenović objasnio, raspon popusta koji su privredni subjekti obezbedili za korisnike penzionerskih kartica za usluge iz svojih delatnosti kreće se između 3 i 50 posto, a većina njih daje popuste između 10 i 20 posto.

Najviše sporazuma o saradnji potpisano je sa zdravstvenim i apotekarskim ustanovama, zatim brojnim trgovinskim lancima, turističkim agencijama, javnim preduzećima, auto-servisima, ugostiteljskim objektima i ostalim delatnostima, odgovorio je direktor PIO Fonda.

Za penzionersku karticu prijavilo se do sada više od 730.000 penzionera a njihova podela je uveliko u toku.

Primena penzionerskih kartica počinje 1. oktobra. U projekat podrške penzionerima do sada se uključilo oko 400 kompanija, ali i dalje se radi na širenju mreže davalaca pogodnosti.

“Sporazume smo potpisali sa kompanijama među kojima su i DIS, Tehnomanija, Cepter, Univereksport, Apotekarska ustanova “Beograd“, Planeta sport i brojne javne i privatne firme različitih delatnosti, kao što su sportski centri, institucije kulture, trgovine, turističke agencije, apoteke, zdravstvene ustanove, zanatske radnje i slično”, kažu iz PIO fonda.

Izvor: kurir.rs