Vremenska prognoza u narednim danima kao rolerkoster: Danas hladnije, s kišom i pljuskovima

|

Pretežno oblačno i hladnije danas u Srbiji, mestimično sa kišom i pljuskovima koji će ponegde na jugu i jugoistoku biti praćeni i grmljavinom.

Postepen prestanak padavina posle podne i razvedravanje prvo na severu i zapadu Srbije.

Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 10, najviša dnevna od 12 do 16 stepeni, saopštio je RHMZ.

U glavnom gradu pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima. Posle podne prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura oko 10, najviša dnevna oko 14 stepeni.

U Srbiji u petak umereno oblačno sa sunčanim intervalima i toplo.

U subotu pre podne postepeno naoblačenje na severu. Posle podne i u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a na visokim planinama uveče sa snegom. Vetar umeren, a na severu Vojvodine jak severozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 6 do 14. Najviša od 19 do 24 stepena.

I u nedelju oblačno sa kišom. Na visokim planinama sa snegom i osetno hladnije, uz umeren, ponegde i jak severni. U drugom delu dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Najniža temperatura od 4 do 8. Najviša od 11 do 14 stepeni.

Izvor: telegraf.rs