Vozačka dozvola nikad skuplja: Auto-škole podigle cene polaganja, koliko novca treba u Vranju, Jagodini i Zrenjaninu

|

U poslednjem periodu zabeleženo je da su auto škole u Srbiji podigle cene časova vožnje i to zbog povećanja cene goriva. Kandidatma nije svejedno, ali na kraju pristaju na nove cene.

Sve auto škole u Jagodini povecale su cene za obuku kandidata. Časovi vožnje poskupeli su u od 1.200 na 1.500 dinara, dok se cena teorijske nastave uglavnom nije menjala. Za B kategoriju potrebno je platiti između 80 i 85.000 dinara, plus za troškove lekarskog pregleda i ispita iz prve pomoći što košta još oko 5.000 dinara. Na kraju treba platiti i taksu za izdavanje probne vozačke dozvole, kažu na RTS-u.

“Ne sviđa mi se to, ali ja sam se spasio toga pošto sam malo ranije pošao s time, ovo ovako ne sviđa mi se”, kaže kandidat Miloš Milanović.

Saša Ilić, član Asocijacije auto škola Srbije kaže: “Imamo povećanje troškova kao što su recimo kirije, poligoni, održavanje informatičke opreme, zatim amortizacija, bar jedno 30 procenata se povećalo”.

U Zrenjaninu cena obuka za polaganje vozačkog ispita je 63.000 dinara, što je dosta manje u odnosu na Jagodinu. U Vranju je došlo, takodje, do poskupljenja, pa je za vozačku dozvolu potrebno izdvojiti preko 70.000 dinara.

Izvor: kurir.rs