Već danas veliki porast temperature, narednih dana i do 22 stepeni – stiglo je pravo proleće

|

Danas će biti sunčano i toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu od 14 do 19 stepeni.

Ujutro slab i umeren prizemni mraz, a na istoku i jugu ponegde se očekuje i slab mraz na dva metra visine. Tokom dana sunčano i toplo. Vetar u većem delu slab, ujutro jugoistočni, tokom dana istočni i severoistočni, samo na jugu Srbije umeren, u planinskim predelima povremeno i jak severoistočni.

Najniža temperatura biće od 0 do 5 stepeni, na istoku i jugu od -5 do -1 stepen, a najviša od 14 do 19 stepeni.

I u Beogradu ujutru slab, na širem području grada umeren prizemni mraz. Tokom dana sunčano i toplo. Vetar slab, ujutro jugoistočni, tokom dana istočni i severoistočni.

Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša oko 18 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih 7 dana, do srede, 30. marta, biće pretežno sunčano i toplo. Jutarnja i dnevna temperatura biće u porastu, pa se slab mraz očekuje još samo u prizemnom sloju.

U četvrtak sunčano i još toplije i to oko 20°C u većini predela. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 5°C, a maksimalna dnevna od 17°C u Dimitrovgradu do 22°C na severu Srbije.

U petak i za vikend toplo i pretežno sunčano, a početkom iduće sedmice malo svežije uz moguće naoblačenje sa prolaznom kišom u ponedeljak.

Meteorolozi kažu da nas do kraja meseca očekuje toplo i sunčano vreme.

Izvor: telegraf.rs