Užice i Čačak ostali bez struje zbog jake grmljavine – RHMZ upozorava: Pljuskovi i nevreme očekuju se u još jednom okrugu

|

U narednih sat vremena u Mačvanskom okrugu očekuju se jaki plјuskovi sa grmlјavinom, a lokalno i pojava grada, stoji u hitnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Nevreme već stiglo u Užice i Čačak.

„Od petka uveče do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelјu plјuskovi i grmlјavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 h“, piše u upozorenju RHMZ.

I na području Beograda se od petka uveče do kraja nedelje povremeno se očekuju plјuskovi i grmlјavine, koji lokalno mogu biti jači uz obilne padavine, pojavu grada i jakog ili olujnog vetra.

U subotu će u prestonici plјuskovi i grmlјavine biti intenzivniji uz količinu kiše lokalno i veću od 40 mm za 24 h, navodi se u upozorenju RHMZ.

Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima.

Nevreme koje je je već zahvatilo Evropu, stiglo je do Srbije. U Užicu je oko 16.40 časova nestalo struje u pojedinim delovima grada zbog jake grmljavine i munja.

Izvor: nova.rs