Treći dan potrage za Vanjom (14): Ovde je poslednji put lociran telefon – Zaposleni tvrde da ništa nisu videli

|

U toku je treći dan bezuspešne potrage za Vanjom Gorčevskom (14), koja je nestala 27. novembra u Skoplju, kada je pošla u školu.

Devojčica nikad nije stigla do škole, a njen mobilni telefon poslednji put je lociran na Partizanski Odeji kod kafića Broz. Zaposleni u kafiću tvrde da ništa nisu videli, ali je policija uzela snimke sa njihovih kamera.

Kako su saopštili iz tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova, intenzivno se radi na pronalasku tinejdžerke. Svi bliski i dalji kontakti, kao i svi elektronski uređaji se proveravaju kako bi se došlo do bilo kakve informacije koja bi mogla da dovede do nestale devojčice.

“Osnovan je štab u Skoplju. Potpuno smo posvećeni pronalaženju devojčice. Takođe smo u stalnom kontaktu sa porodicom. Održan je niz razgovora sa bliskim ljudima i sa osobama za koje mislimo da je bila sa njima u kontaktu. Proveravaju se informacije, video materijali i preduzimaju se mere za rasvetljavanje slučaja”, izjavio je Toni Angelovski, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

U potragu za Vanjom uključili su se i građani, čak i članovi Lovačkog saveza. Kako navode iz policije, Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamno braon kosu, braon oči, nosi fiksnu protezu i ima mladež na desnoj strani lica.

U momentu nestanka na sebi je imala plavu bluzu, crnu jaknu, crne farmerke sa bočnim džepovima, i bele patike sa braon prugama. Devojčica je sa sobom nosila školski ranac, a kod sebe je imala iPhone. Budući da se sumnja na otmicu, devojčica može biti bilo gde, pa ukoliko je negde vidite, odmah pozovite MUP.

Izvor: telegraf.rs