Novi svedoci u slučaju Danke Ilić uskoro pred sudom: Završeno psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih

|

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za 27. i 28. maj zakazano je ispitivanje novih svedoka u vezi sa istragom protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice.

Iz ovog tužilaštva su saopštili da je završen deo DNK veštačenja uzoraka uzetih sa i iz automobila kojim su upravljali osumnjičeni, kao i da na njima nije pronađen DNK devojčice.

U toku je veštačenje kretanja vozila osumnjičenih na osnovu GPS uređaja, dok je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih završeno, ali nalaz i mišljenje veštaka još uvek nisu dostavljeni tužilaštvu.

Osim Dragijevića i Jankovića, u pritvoru je i otac Dejana Dragijevića koji se sumnjiči da je pomogao svom sinu da premesti telo devojčice. Dejanov rođeni brat Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, posle 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Telo devojčice još nije pronađeno.

Izvor: republika.rs