“Sudove i veš perite posle ponoći”: Zorana Mihajlović dala nove savete za uštedu – Malim koracima možemo uštedeti veliki novac državi

|

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike i potpredsednica Vlade Srbije, u jutarnjem programu jedne televizije govorila je o tome kako država stimuliše građane da štede struju, koliko struje možemo da uštedimo, a spomenula je i restrikcije.

Ministarka ističe da ima više načina na koje možemo uštedeti struju, a koji nisu teški, i neće ugroziti svakodnevni život, dok treba da dovedu do toga da snizimo potrošnju bar za 8 odsto, koliko iznosi procena EPS-a.

“U čiji god stan da odem, često se to dešava, klima je leti na 18 stepeni, a zimi na 30 stepeni. To je previše. Opušteno se ponašamo prema energiji i kada kuvamo i kada peremo. Cena struje je kod nas poprilično jeftina, ali ovo je vreme kada moramo da povedemo računa kako je trošimo. Mašinu za veš i sudove najbolje bi bilo uključivati posle ponoći i samo kada su pune. Malim koracima u domaćinstvu možemo uštedeti veliki novac državi”, savetuje Mihajlović i dodaje:

“Oni koji uštede ovog meseca u odnosu na isti mesec prošle godine deset i više odsto, dobiće popust na računu od deset odsto, ko uštedi 20 i više odsto, dobiće popust od 20 odsto, a ko bude imao uštedu od 30 odsto, dobiće još 30 odsto umanjenja na računu”, objašnjava ministarka.

Izvor: espreso.co.rs