Predsednik Vučić posle samita na Brdu kod Kranja: “Moj otac je išao na litiju, ja ne bih”

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na samitu Procesa Brdo-Brioni koji se održava na Brdu kod Kranja. Nakon sastanka sa ostatkom lidera Zapadnog Balkana on se uživo uključio u TV program i obratio građanima Srbije.

Takođe, predsednik Srbije odgovarao je na pitanja brojnih novinara, a između ostalog, osvrnuo se i na sinoćne litije.

Tom prilikom Vučić je potvrdio da je njegov otac učestvovao u sinoćnjoj “Litiji za spas Srbije” u Beogradu ali i dodao da lično ne bi prisustvovao tom skupu. Predsednik je dodao i da nije saglasan “ni sa čim” što je izrečeno na tom skupu.

“Sinoć je bilo skoro 30.000 ljudi ali iako poštujem sve ljude bez obzira na razlike, nemam potrebu da im se dodvoravam, čak ni sopstvenom roditelju”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon učešća na sastanku procesa Brdo-Brioni u Sloveniji.

Upitan da li je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović imao “dozvolu” da učestvuje u sinoćnjoj litiji, Vučić je kazao da je to pitanje za premijerku Anu Brnabić.

“Discipline u Vladi nema, svako se bori za što više lajkova a ekstremni stavovi uvek dobijaju prednost”, zaključio je predsednik Srbije.

Izvor: kurir.rs