Srpski ugostitelji smislili novi način da zarade: Dobijete 11 ćevapa, povećaju cenu – Kada vidite cenovnik, shvatite da ste u zabludi

|

U jednom restoranu u unutrašnjosti Srbije vlasnik se u pokušaju da zaradi više, odlučio na jedan nepopularan trik. Nekoliko puta su povećavali cene ćevapa, kao i svih drugih jela, navodno povećali i porcije, ali u “caka” je u količini.

Naime, srpski ugostitelji smislili su novi način kako bi gosti stekli utisak da su pojeli više, jer porcija ćevapa sada je skuplja, a za tu cenu, navodno dobijate više.

U ovom ugostiteljskom objektu umesto uobičajenih 10 ćevapa, koliko je u porciji, nudi se tanjir sa 11 ćevapa. Čovek bi pomislio da je dobio više nego inače i da iako plaća više sitiji će izaći iz restorana. Ali, to je zapravo zabluda.

Ustvari, težina porcije ostaje ista – 300 grama bilo da jedeš 10 ili 11 ćevapa, samo su sada ćevapčiči sitniji, te ih ima više “na broju”.

Dugo je u ovom restoranu 10 ćevapa koštalo 500 dinara, pa je nekoliko puta u kratkom roku menjana cena, što se da videti i po korektoru kojim su premazivali prethodne. Za kratko vreme je porasla na 630, što je poskupljenje veće od 25 odsto.

Izvor: mondo.rs