Snažno nevreme sa gradom napravilo kolaps na jugu Srbije: Bujica nosila sve pred sobom u Aleksandrovcu – Delovi Niša ostali bez struje

|

Kiša i olujno nevreme stiglo je na jug Srbije. Niš i okolinu, nešto posle 15 sati zahvatilo je nezapamćeno nevreme sa pljuskovima i grmljavimom, a potom se preselilo prema severu. Na linku ispod možete videti kako je bilo u Aleksandrovcu.

https://www.instagram.com/reel/CejBiJVFYqz/?utm_source=ig_web_copy_link

U Nišu je padala jaka kiša, praćena vetrom i grmljavinom. Neki delovi grada ostali su bez struje. Električne energije nema u naselju Pasi Poljana, delu Palilule i Vizantijskm bulevara. Na samom jugu Srbije, kod Gračanice, pada je i jak grad. U Aleksandrovcu, Kruševcu, Trsteniku i okolnim mestima kiša je padala duže od sat vremena, stvarajući velike probleme građanima.

U Aleksandrovcu je pljusak bio toliko jak da se nije moglo kretati ulicama, a količina vode toliko velika da se napravila bujica koja je nosila sve pred sobom.

Republički hidrometeorološki Zavod upozorio je da su sve do 11. juna moguće lokalne nepogode sa grmljavinama i obilnim padavinama čak do 60 milimetara kiše za 24 sata.

Izvor: kurir.rs