Seo da popije pivo u kafiću, pa nastao problem kad je trebalo da se plati: “Ljudi, ma jel ovo realno?”

|

Jedan mladić seo je u jednom kafiću u Novom Sadu da popije pivo, ali kada mu je stigao račun usledila je veoma neprijatna situacija.

On je na Reditu objavio račun koji je dobio u kafiću, kao i cenovnik iz istog, uz sledeću poruku: “Jel ovo realno?” Kada se pogleda fotografija, problem nije nastao zbog visine računa, već zbog različitih cena. Jedna cena stoji u cenovniku, dok je na računu dobio drugu, i to višu.

U cenovniku stoji da jedna flaša piva, koju je on i naručio, košta 220 dinara, dok je na računu iznos za istu bio 275, što je 55 dinara više.

Zatim se u komentarima oglasio još jedan mladić, koji je takođe imao skoro isto iskustvo.

“Imao sam nedavno sličnu situaciju u kafiću, u cenovniku piše jedna cena, a kada donesu račun ona je veća za 20-30 dinara. Kontam da škrtare i ne žele da štampaju nove cenovnike, sve dok ih neko ne opomene ili prijavi”, komentarisao je on.

“Ako ih mrzi da štampaju, što samo ne naprave onlajn meni preko QR koda i tamo ažuriraju cene”, “Mogu bar hemijskom prežvrljati…”, komentarisali su ostali korisnici.

Međutim, većina njih poručila mu je da ceo ovaj slučaj prijavi nadležnim institucijama.

“Čuvaj račun ovo je ful kršenje zakona”, “Pošalji mejl tržišnoj inspekciji i objasni im šta ti se desilo”, “Usluge, robu i bilo šta što kupuješ, plaćaš isključivo po istaknutim cenama. Kako će oni to posle da razdele, to nije tvoja briga”, piše u komentarima.

Izvor: kurir.rs