Majka umrla, a penzija ostala: PIO dao odgovor šta se dešava sa neisplaćenim novcem nakon smrti korisnika

|

Mnogima nije jasno ili poznato šta se dešava sa neisplaćenim penzijama posle smrti korisnika, objašnjavaju u PIO Fondu, jer često u tu ustanovu stiže više takvih pitanja. Zbog toga su iz PIO fonda objasnili način i proceduru za isplatu.

Neisplaćene penzije se nakon smrti korisnika isplaćuju zakonskim naslednicima koji su određeni ostavinskim rešenjem. Da bi se isplata realizovala, neophodno je da taksativno budu navedena lica u ostavinskom rešenju kao naslednici, da budu navedeni iznosi koji im pripadaju.

Kada se dođe do tog dokumenta zainteresovane stranke se mogu obratiti za informacije u vezi sa isplatom Odeljenju za finansijske poslove nadležne filijale Fonda, navode iz Fonda.

Jedna zainteresovana stranka u svom pitanju navela je kako je nakon majčine smrti, kada je ostala jedna nepodignuta penzija, podigla polovinu dok drugu nije uspela iako se, kako navodi, obratila Filijali Fonda i dostavila dokumentaciju i svoj broj bankovnog računa.

Iz Fonda su naveli koja je, prethodno nabrojana dokumentacija, neophodna kao i da se o isplati zainteresovani mogu raspitati u nadležnoj filijali – finansijskom odeljenju.

Izvor: kurir.rs