Razorna grmljavinska oluja stigla u Srbiju: Lomi, ruši, nestaje struje – Snimci nevremena pristižu sa severa i zapada zemlje

|

Vrlo snažna grmljavinska oluja najpre je zahvatila Sremsku Mitrovicu. Potom se dalje širila, a naši čitaoci Telgrafa javljaju da u pojedinim gradovima Vojvodine nestaje struje (Futog i Bačka Palanka). U Batajnici, svedoči reporter Telegrafa, “lomi i puca”, da se retko ko usuđuje da otvori prozor.

Nešto pre 20 časova snažno grmljavinsko nevreme zahvatilo je Beograd. Olujni sistem praćen je orkanskim vetrom. Vetar nosi sve pred sobom. Širom grada ima i materijalne štete, a popucala su i stakla na pojedinim zgradama.

Nakon orkanskog vetra, počela je i veoma jaka kiša, a nevreme je praćeno i snažnim električnim pražnjenjem.

Razorno nevreme oko 19 sati zahvatilo je zapadne delove Srbije, a koliko je oluja snažna vidi se po snimcima sa zapada Srbije.

U Mačvanskom Prnjavoru, snimljeno je kako je orkanski vetar srušio krov kuće. Takođe nebo je sve tamnije u prestonici, a kakvo se nevreme sprema svedoči fotografija tamnoplavog svoda kod Vrdnika.

Na društvenim mrežama objavljeni su dramatični snimci nevremena koje je stiglo do nas iz regiona. U Sremskoj Mitrovici jak vetar nosi sve pred sobom, te je usled jake kiše vidljivost izrazito smanjena, a snažni udari groma paraju nebo.

Izvor: telegraf.rs