Prvi novogodišnji ukrasi zasijali u Beogradu na vodi – Reakcije su burne: “Bacanje para na nemaštinu”

|

Još nešto manje od dva meseca ostalo je do dočeka Nove 2024. godine. Iako je početak novembra, do sada su temperature doslovno bile letnje, sa čak 29 stepeni u najtoplijim delovima dana. Zbog toga, ali i zbog finansijskih razloga je postavljanje novogodišnje dekoracije u prestonici Srbije izazvalo burne reakcije.

Prvi ukrasi već su zasijali u Beogradu na vodi – konji koji vuku kočiju, a potez nadležnih je odmah izazvao raspravu među Srbima.

„Više hleba i igara… a narod gladuje, zemlja propada!“, osvanuo je jedan komentar.

Kažu neki da taj potez nije primeren jer je napolju 25 stepeni. Ističu i da mnogi jedva sastavljaju kraj s krajem, a sredstva se ovako uzalud troše. Mnogi pak smatraju da je prerano sa postavljanjem novogodišnje dekoracije, budući da do Nove godine ima još dosta vremena.

„Kome ovo treba! Narod gladuje!“, „Bacanje para na nemaštinu! Sve to treba da svetli, a neko treba struju da plati. Poskupljenje električne energije najavljeno, ali bitno da je lepo“, ređaju se komentari nezadovoljnih građana.

Međutim, drugi napominju da je tako svuda u svetu i da ne možemo čekati mraz da bismo polako unosili praznični duh oko nas.

„Treba verovatno čekati -25 stepeni, pa onda postavljati ukrase.… E narode ko bi vama ugodio.“

Izvor: nova.rs