Prvi nastup Mirka Kodića nakon tragedije: Harmonikaš svira očiju punih suza za preminulim sinom (FOTO)

|

Aleksandar Kodić, sin harmonikaša Mirka Kodića, preminuo je iznenada 28. oktobra, a ta vest je potresla čitav region. Mirko Kodić je sinoć nastupao na koncertu na Kolarcu u Beogradu posvećenom sevdalinki i to samo mesec dana nakon velike porodične tragedije.

Iako je bilo zlih komentara poznati muzičar je ovaj nastup posvetio sinu. Videla se tuga u njegovim očima dok je nastupao, harmonikaš je bio na ivici suza a publika je takođe bila jako tužna zbog svega što se muzičaru desilo, te je nastup bio prožet dubokim emocijama.

Kako je pre par dana govorio, Mirko ovaj nastup želi da posveti sinu.

“U pitanju je veče sevdalinki, lepa manifestacija koja je tradicionalna i ugovorena mnogo ranije. U svoj svojoj boli ću izaći na tu binu i posvetiti svom sinu Aleksandru to vreme koliko budem na njoj. Znajući koliko je moj Aleksandar voleo sevdah, nikad mi ne bi oprostio da se ne pojavim i zasviram, a verujem da ima ljudi koji će reći: “Čekaj, kako može da peva, a sahranio je sina!” Pevaću od srca upravo njemu i za sve one koji dođu da uživaju u muzici. Nije ovaj nastup nikakav vašar, već pristojna manifestacija posvećena prelepoj muzici”, rekao je harmonikaš za Republiku pre par dana.

Izvor: espreso.co.rs