Prodat veliki srpski trgovinski lanac: Poznato ko je kupac i šta će biti sa 2.500 zaposlenih

|

Kompanija Gomex je, posle višemesečnog pregovaranja, potpisala ugovor sa novim investitorom. Reč je o globalnom fondu CEECAT koji će zameniti dosadašnjeg partnera, fond Seaf. Trgovinski lanac Gomex je osnovan 1997. godine, u Zrenjaninu, od strane Gorana Kovačevića i ima oko 2.500 zaposlenih.

Investicija u Gomex je prva investicija Ceecat-a u Srbiji, a uporedo sa ovim, fond je otvorio novu kancelariju u Beogradu iz koje će obavljati dalje poslove u regionu. Registrovani su u Londonu.

“Želimo da ulažemo u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj osnovnoj delatnosti. Gomex je dokazao svoje sposobnosti uspešnim prodorom i liderskom pozicijom u severnom delu Srbije. Mi ćemo unaprediti i podržati postojeće jako jezgro menadžment tima i investirati u ljudski kapital Gomex-a, kako bismo ušli u narednu fazu rasta”, izjavio je Entoni Stalker.

“Cilj potpisivanja ugovora sa novim investitorom bilo je sticanje finansijske stabilnosti, sa težnjom da se dostigne status nacionalnog lanca koji bi u narednih 5 godina poslovao na preko 500 lokacija u Srbiji. Mislim da smo napravili odličan posao u ključnom momentu”, smatra Goran Kovačević, koji će biti predsednik nadzornog odbora u kompaniji Gomex.

Nakon potpisivanja ugovora, fond Ceecat će biti vlasnik 51.5%, a Goran Kovačević 48.5% kompanije. Gomex nastavlja poslovanje sa istim menadžmentom i zaposlenima kao i do sada, pod istim brendom i nazivom.

Izvor: mondo.rs