Prevaranti imaju novu šemu da pelješe prodavce: Bračni par snimljen u akciji – Izveli foru sa praškom za veš

|

U jednoj beogradskoj prodavnici kućne hemije snimljen je čovek sa suprugom koji je osim toga što je krao, probao i da uzme novac za prašak za veš koji nije ni kupio.

“Čovek ušao, uzeo iz rafa najveći prašak za veš i došao na kasu sa pričom da ga vrati da ne odgovara njegovoj ženi (koja ga pokriva, dok krade) želi pare nazad, a usput pelješi po radnji šta stigne”, piše u upozorenju koje je objavljeno na storiju Instagram stranice “Moj_beo_grad_”.

Uz to je priložena i fotografija ovog para, a kako se navodi, ova prodavnica nalazi se u Borči.

“Komšiluk da obrati pažnju”, napominje se u upozorenju.

Pojedini kupci bave se raznim lukavstvima kako bi prevarili trgovce. Mnogo je takvih primera, pojedini kupci recimo izmere dve pomorandže i zalepe cenu na kesu. Nakon toga uzimaju još dve ili tri pomorandže i stavljaju u istu kesu i na taj način prođu jeftinije i varaju kupce.

Osim toga, pojedinci recimo uzmu jeftinije jabuke, izmere ih i zalepe cenu na kesu, zatim te jabuke vrate u kutiju, a posluže se onim skupljim i stave u kesu sa cenom onih jefitinijih jabuka. Upravo zbog ovoga su pojedini trgovinski lanci uveli kao obavezu da kasiri direktno na kasi izmere voće ili povrće.

Izvor: kurir.rs