Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: De fakto smo već uveli vanredno stanje, Srbija neće da menja politiku samostalnog odlučivanja

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se sinoć naciji. Gostujući u Dnevniku na RTS, predsednik Vučić govorio je o udarnoj temi, a to je nedolazak šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, čija je poseta Beogradu bila planirana za juče i danas.

Predsednika Vučića je o otkazivanju posete obavestio ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Bocan-Harčenko.

“Nisam iznenađen. Ja sam još pre nekoliko dana rekao da očekujem komplikacije. Mi smo iz dana u dan pratili. Naravno da morate da izrazite nezadovoljstvo”, počeo je predsednik Vučić.

“Takvu vrstu histerije i organizovanog napada na malu zemlju kakva je Srbija, dugo nisam video”.

“Kada govorimo o tome, to nije pitanje sticanja i gubljenja političkih poena. Pogledajte sve iz okruženja, sve njihove medije i političare. Nama je u prethodna 24 sata stiglo nikad više medija iz okruženja i cele Evrope da slikaju Vučića i Lavrova. Šta smo loše učinili? Samo nismo pristali da uvek budemo deo čopora”.

“Srbija će da čuva svoju politiku samostalnog odlučivanja, ali Srbija mora da donese nedosmislen zaključak. Srbija mora da požuri na svom evropskom putu, koliko god to zvučalo kontradiktorno, jer to je najbolje za Srbiju i njenu decu”.

“Mi nismo formalno, ali smo de fakto uveli vanredno stanje”.

“Neće biti jednostavno, ali to nije naša krivica. Borićemo se. Od naredne vlade očekujem da vodi snažno ubrzanje ka Evropi, ali se nećemo odreći naše politike”.

“Znate li koliko političara znam koji menjaju politiku kad ih pozove treća sekretarica četvrtog sekretara neke od manjih ambasada”.

Izvor: kurir.rs