Pozvao majstora da mu sredi vodokotlić pa se gorko pokajao: “Jeftinije je u Švajcarskoj”

|

U poslednje vreme poskupelo je sve, pa tako i usluge majstora. Ipak, svaki put kad zatreba vodoinstalater ili moler, po pravilu usledi šok kad se svedu računi i dođe vreme za plaćanje. Dobre majstore je teško pronaći, a oni koriste situaciju sa deficitom ovakve radne snage.

Na društvenoj mreži Tviter nedavno je osvanula objava čoveka koji se potpisuje kao Šumadinac koja opisuje iskustvo sa majstorom. Kako tvrdi u tvitu, on je dao 8.000 dinara za – nameštanje vodokotlića u kupatilu. U pitanju je, kako kaže, bilo bušenje zida i postavljanje novog kazančeta.

Revoltiran kaže da je takva usluga u Švajcarskoj jeftinija. Pritom, on navodi da je sam kupio vodokotlić i to ga je koštalo dodatnih 4.000 dinara.

Ubrzo su se javili korisnici pomenute društvene mreže i izneli svoja neprijatna iskustva sa majstorima. Tako, recimo, ugradnja prekidača sve ukupno može da košta i više od 100 evra.

“Brale, mene pre par godina odrao banderaš za 120 evra, zamenio prekidač. 100 za dolazak plus ugradnja uz moj prekidač. Od tada prvo pitam koliko košta. Nema lako ćemo, pa dal da plaćam ili da te odrobijam”, kaže jedan Tviteraš.

“Meni tražio 12.000 dinara za otčepljivanje šolje, uredno daje fiskalni račun”, požalio se drugi.

Da i bušenje rupa na plafonu može puno da košta, dokazuje i primer još jednog korisnika Tvitera: “Lik tražio da izbuši rupe na plafonu za plafonjere i lustere 1.000 dinara po rupi”, tvrdi on.

Na kraju zato neki savetuju da je uvek dobro imati alat uz sebe i odraditi u samostalnoj režiji ono što je moguće jer će svakako biti jeftinije, budući da malo bolja bušilica košta između četiri i pet hiljada dinara.

Izvor: espreso.co.rs